Президент України Віктор Янукович підкреслив, що у переговорах з Російською Федерацією щодо перегляду газового контракту не буде торгувати країною. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

На думку Глави держави, питання ціни на російський газ ускладнює відносини між державами.

«У нас немає таких аргументів чи питань, які ми могли покласти в основу цих переговорів і досягти позитивного рішення. Надходили нам пропозиції - незручні, вони для нас навіть принизливі. Ми ніколи на це не підемо. Ми не можемо торгувати країною - це наш принцип», - сказав Янукович.

Крім того, він зазначив, що газовий контракт з РФ ускладнює боротьбу України з економічною кризою.

«У ті часи , коли весь світ перебуває в економічній кризі , - а Україна така , як і інші країни , перебуває у такому ж складному становищі - боротьба з економічною кризою для нас ускладнюється у зв'язку з цим ганебним контрактом, підписаним у 2009 році», - сказав Глава держави.

Янукович нагадав, що вважає газовий контракт несправедливим.

«У Росії сьогодні немає такого чиновника або людини, яка не розуміє , що цей контракт несправедливий щодо України . Ми з цим ніколи не погодимося , щоб цей контракт існував далі», - підкреслив він.

Президент нагадав , що Україна платить за газ на 130-150 доларів більше , ніж інші країни світу. «Від 130 до 150 доларів ціна у нас вища, ніж у будь-якій країні. А якщо взяти ще транспорт, ще треба додати 60-70 доларів» , - сказав він.

Президент України Віктор Янукович дав інтерв'ю тележурналістам Савіку Шустеру («Шустер LIVE», телеканал «Інтер»), Олександру Ткаченку («Студія 1+1»), Андрію Куликову (телеканал ICTV ) і Ларисі Губіній («5 канал»).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309