Звільнені у Лівії 19 членів українського екіпажу судна Etel відмовляються повертатися на Батьківщину , вимагаючи від роботодавця зарплату. Про це пише «Комсомольская правда в Украине».

«Рано вранці на Etel зазвучала тривога , всю команду зібрали на містку і повідомили: ми вільні. Араби сховали зброю , почали згортати свої розкладачки , постелі, всі сіли в мікроавтобуси і поїхали. На нас ніхто уваги не звертав. За словами моряків , відразу після звільнення у них з'явився вибір. Відправитися на Батьківщину або ж воювати з роботодавцем» , - повідомив моряк Олександр .

За його словами , МЗС запропонував відправити моряків на Батьківщину найближчим рейсом . «Спершу зраділи , але капітан сказав , на Etel набрали нову команду , а грошей нам виплачувати ніхто не збирається. Якщо ми поїдемо з судна , нас залишать ні з чим. Вибору особливо немає. Будемо воювати далі» , - розповів він.

Моряк повідомив , що Etel сьогодні вийде в море і відправиться в бік Греції, де команда буде очікувати вістей з Одеси.

Нагадаємо , 17 липня 2013 р. судно Etel, яке йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс , екіпаж якого складається з 19 громадян України , було захоплене в лівійському порту Бенгазі невідомими озброєними особами . Загарбники судна заявили , що «вони захищають інтереси 25 лівійських бізнесменів , яких пограбував власник Etel . У ЗМІ також була оприлюднена інформація , що судно повинно було перевезти 650 автомобілів вартістю близько $9,5 млн із Йорданії в Бенгазі , проте , за заявою бізнесменів , машини були вивантажені в українському порту і не доставлені до кінцевого пункту.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація , що умовою звільнення українських моряків бандити називають повернення ним вантажу автомобілів або виплати суми їхньої вартості.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214