Реалізація концепції профільного навчання у 10-11-х класах почнеться з 1 вересня 2018 року. Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Від концепції (профільного навчання. - Ред.) до переходу 5 календарних років. І ще 5 років напруженої праці педагогів, науковців. Концепція профільного навчання розпочнеться аж 1 вересня 2018», - сказав він.

Міністр також зазначив, що зараз йде її обговорення .

«Концепція профільного навчання передбачає ... вісім обов'язкових предметів, а далі на поглиблене навчання ми пропонуємо широкий вибір предметів», - пояснив глава Міністерства, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також підкреслив, що концепція профільної школи стосуватиметься лише 10-11-х класів.

«Загальний, фундаментальний курс середньої освіти до 9 класу з фізикою, біологією, математикою пройдуть абсолютно всі. Суть концепції профільної школи у тому, щоб за два роки починати дитину готувати до майбутньої професії або до майбутнього вибору вищого навчального закладу», - заявив Табачник.

При цьому він зазначив, що батьки, які відмовляться від будь-якого профілю навчання для своїх дітей, можуть вибрати «серединний модуль», тобто зберегти 16 предметів навчання.

Разом з тим міністр особливо підкреслив, що будь-яка профільність у школах повинна супроводжуватися відповідними педагогічними кадрами.

Раніше колегія МОН затвердила проект концепції профільного навчання у старшій школі .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265