Протягом останніх років спостерігається чітка динаміка зниження рівня злочинності в дитячому середовищі . Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України , про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк 29 серпня під час підбиття підсумків службової діяльності підрозділів кримінальної міліції у справах дітей обласних управлінь внутрішніх справ за 7 місяців цього року.

Зокрема , на 35,7% зменшилася кількість кримінальних злочинів , скоєних дітьми , на 35,3 % зменшилася кількість самих дітей , які скоїли ті чи інші злочини , а також майже вдвічі зменшилася рецидивна злочинність і кількість дітей , які вчинили правопорушення у стані алкогольного сп'яніння .

Ратушняк також звернув увагу , що подібних результатів вдалося досягти завдяки впровадженню нових підходів в організації профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

Зокрема , робота міліціонерів із приміщень органів внутрішніх справ перенесена безпосередньо на територію навчальних закладів , а також за місцем проживання підлітків .

«Важливі заходи загальної та індивідуальної профілактики , які проводяться з використанням інтерактивних методик і залученням дітвори до організованих форм дозвілля , здорового способу життя та сприяння у патріотичному вихованні . Сьогодні до цієї роботи залучаються громадські та міжнародні організації , налагоджується зв'язок з інститутами громадянського суспільства. Вводиться також новий формат взаємодії співробітників міліції з представниками адміністрацій шкіл - вже цього року подібна співпраця відбуватиметься на підставі укладеної типової угоди між керівниками шкіл і міліцією», - додав Ратушняк.

Заступник міністра проінформував про нові вимоги , що пред'являються до керівників та всіх співробітників підрозділів кримінальної міліції у справах дітей.

«Дуже актуальними , як і раніше , залишаються питання перетворення міліції на структуру , здатну забезпечити умови для безпечного і стабільного життя кожної дитини , в тому числі і тих , хто конфліктує з законом. Це , у свою чергу , вимагає оновлення як законодавчої бази , так і нормативно-правових актів, що регламентують діяльність служби . У першу чергу , проблема стосується прийомників-розподільників для дітей , введення служби апробації для неповнолітніх , які конфліктують з законом , а також належить вирішити інші проблеми служби» , - підсумував Ратушняк.

Як повідомлялося , в Україні скоротилася кількість дитячих колоній.

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко заявляє про зниження рівня дитячої злочинності в Україні у першому півріччі 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259