Загрози з боку Росії щодо обмеження імпорту українських товарів спонукали європейців підтримати Україну.

Так аналітики інвесткомпанії Eavex Capital прокоментували заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що партнерам України слід сприймати як реальність те, що після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом Україна утворює зону вільної торгівлі з ЄС.

«Така заява зазвичай обережного Азарова підкреслює рішучість Адміністрації Президента України Віктора Януковича отримати угоду з ЄС», - стверджують вони.

У цілому, за словами експертів, серпень був хорошим місяцем для українського уряду з точки зору того, що нарешті вдалося наблизитися до підписання угоди про асоціацію з ЄС на листопадовому саміті у Вільнюсі.

«Останні загрози з боку Росії - різко обмежити імпорт українських товарів - спонукали ключових представників Європейської сторони, у тому числі Комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, задекларувати свою підтримку», - вважають аналітики.

У той же час, за їхніми словами, європейці розкритикували Європейську Народну партію, яка , на їхню думку, закулісно блокує підписання Угоди про Асоціацію України і ЄС

«Крім того, європейські соціалісти піддали жару на прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Європейській Народній партії, які, за нашими припущеннями, все ще працюють за лаштунками над блокуванням підписання Угоди про Асоціацію», - переконані в компанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318