Пенітенціарна служба України спростовує інформацію ЗМІ про пом'якшення умов відбування покарання екс-депутату Верховної Ради Віктору Лозинському . Про це повідомляє прес-служба відомства.

У ДПтСУ зазначили , що згідно зі ст.101 Кримінально - виконавчого кодексу України , 1 липня щодо Лозинського формально настала пільга у вигляді можливості переведення його до дільниці соціальної реабілітації , де перебувають засуджені , які довели адміністрації установи , що вони стають на шлях виправлення . Ця дільниця розташована поза зоною, що охороняється .

«Проте щодо Лозинського ця норма не була застосована , оскільки, згідно з характеристикою, він не заслуговує цієї пільги . Зараз Лозинський утримується на загальних умовах у Бориспільській виправній колонії (№119)» , - заявили у прес -службі.

У ДПтСУ також повідомили , що за період відбування покарання засуджений допустив одне грубе порушення вимог режиму утримання , за що на нього було накладено дисциплінарне стягнення .

«Заохочень від адміністрації установи Лозинський не має» , - підкреслили у прес-службі і додали , що в період з 1 липня по 23 серпня цього року Лозинський працював в установі на ділянці «Майстерня СТО».

Нагадаємо , в березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозинському , який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника , призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському , призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245