В Одеській області прикордонники запобігли незаконному переміщенню із Придністров'я контрабандних сигарет російського виробництва, які намагалися переправити через лиман за допомогою обладнання для дайвінгу. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України .


 
Згідно з повідомленням , під час перевірки державного кордону за допомогою тепловізійного пристрою охоронці кордону виявили на Кучурганському лимані невідому особу , яка пересувалася у бік українського берега. Система оптико-електронного спостереження допомогла правоохоронцям розпізнати порушника , який за допомогою спорядження для дайвінгу під водою намагався переправити герметичні пакети.

Відразу ж на місце висунувся прикордонний наряд . Помітивши прикордонників , які вже очікували на березі , чоловік залишив свій "багаж", розвернувся і втік.

Про «підводного» порушника правоохоронці повідомили своїм молдавським колегам . Виловлені вісім пакетів з чотирма тисячами пачок сигарет , які попередньо оцінені на суму понад 20 тисяч гривень , передано в митницю .

Всього з початку року охоронці кордону відділу «Лиманське» затримали на Кучурганському лимані 65 тис. пачок контрабандних цигарок на загальну суму близько 400 тисяч гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237