У Росії б'ють тривогу у зв'язку з небезпекою головоломки НеоКуб. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, повідомила сьогодні в ході відеомосту співголова Союзу споживачів Росії Надія Головкова .

Варто зазначити , що головоломка являє собою 216 кульок - магнітів , які складаються в різні форми і фігури.

За словами Головкової , маленькі і дуже важкі магніти головоломки зроблені зі сплаву неодиму , заліза і бору, і насилу розмикаються . Тому більшість дітей , щоб їх розділити , беруть «хвостик» іграшки в рот.

« Кулька проковтується дуже легко і непомітно , навіть дорослою людиною . Коли вона потрапляє у шлунок , то з організму не виводиться . Якщо людина проковтує не одну кульку, а більше , вони притягуються одна до одної і закупорюють всі виходи . Дістати їх можна тільки за допомогою хірургічної операції» , - розповіла Головкова.

Так , за її словами , в Московське товариство захисту прав споживачів вже надходили звернення з приводу небезпечної іграшки. А в лікарні Скліфосовського оперували дитину , в шлунку якої виявилося 16 кульок.

« А оскільки операцію роблять металевими інструментами , кульки липнуть до скальпеля , що призводить до множинних розривів тканин. Це просто божевілля , а не іграшка» , - повідомила Головкова.

Співголова Союзу споживачів Росії також звернулася до українських батьків і закликала їх не купувати небезпечну головоломку .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306