Єгипет не братиме участі у військовій операції в Сирії і, більше того, заперечує проти самого факту її проведення , заявив у четвер глава МЗС країни Набіль Фахмі.

«Єгипет підкреслює , що не братиме участі в нанесенні яких військових ударів , і категорично заперечує проти них у відповідності зі своєю твердою позицією проти іноземного військового втручання в Сирії» , - наголошується в заяві глави зовнішньополітичного відомства , повідомляє РІА «Новости».

Фахмі закликав світову спільноту знайти політичний вихід із сирійської кризи , засудивши у той же час «репресивні дії» офіційного Дамаска в «відносно народу Сирії» .

Нагадаємо , чергове загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли деякі ЗМІ повідомили про масштабне застосування хімічної зброї в околицях Дамаска.

Президент США заявив , що розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії в разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Потім Обама заявив , що втручання в громадянську війну не врятує ситуацію в Сирії , хоча остаточного рішення про початок військової операції в цій країні він ще не прийняв.

Жителі Дамаска намагаються не виходити з будинків , а військові будівлі було евакуйовано , оскільки сирійська столиця перебуває в очікуванні військового удару.

У свою чергу , Росія розкритикувала плани нанесення удару по Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149