Державна інспекція з питань захисту прав споживачів забракувала близько 20 тис. одиниць шкільної продукції . Про це , як передає кореспондент ForUm'у , повідомив сьогодні в ході відеомосту начальник Управління захисту прав споживачів Держспоживінспекції Антон Кляцький.

За його словами , на сьогоднішній день в Україні вже провели близько 300 перевірок , в ході яких забракували близько 20 тис. одиниць шкільної продукції . «Близько 40% перевіреної продукції не відповідало вимогам нормативних документів щодо якості та безпеки , було порушене маркування. У Києві цей показник трохи менше - 30%», - зазначив він.

Як розповів чиновник , основна частина порушень виявлена ​​ в сегменті шкільної форми , незначна кількість - серед канцелярських товарів; окремо перевіряються дані щодо наявності шкідливих відбілюючих речовин у паперових виробах.

Також Кляцький закликав батьків звертати більше уваги на маркування і якість шкільної форми.

«З 2003 року в Україні діють гігієнічні нормативи . Допустимий вміст синтетичних волокон і поліефірів для штанів - 67% , для сорочок і піджаків - 40%. Якщо ці вимоги порушуються, варто написати скаргу в Держінспекцію , щоб неякісний товар не придбали інші . Але навіть якщо всі зовні умови дотримані , варто звертати увагу на тактильні відчуття і запах матеріалу» , - зазначив він.

У свою чергу , співголова Союзу споживачів Росії Надія Головкова зазначила , що неякісна шкільна форма може завдавати не тільки косметичні незручності , а й викликати різноманітні дерматологічні захворювання і навіть набряк Квінке.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228