За інформацією Посольства України у Чеській Республіці, 28 серпня у м. Плзень була вбита громадянка України, 1975 р.н. Смерть наступила внаслідок ножових поранень, які завдав її чоловік, громадянин Чеської Республіки, повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Справу розслідує Генеральна інспекція органів безпеки Чеської Республіки (Гіоба). Підозрюваний втік з місця події. В даний час органами поліції і Гіоба вживаються оперативні заходи з його пошуку та затримання.

Тіло громадянки України було перевезене у плзеньську факультетську клініку для проведення судово-медичної експертизи, повідомляє «УНІАН».

Консульським відділом Посольства України у Чеській Республіці невідкладно встановлено зв'язок з родичами загиблої громадянки. Їм буде надаватися вся можлива консульська допомога, необхідна для безперешкодного перевезення тіла громадянки в Україну для поховання.

Посольство України звернулося до чеської сторони з проханням вжити всіх необхідних заходів з метою затримання особи, винної у смерті громадянки України, і проведення повного, всебічного та об'єктивного розслідування у справі.

Справа перебуває на контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України у Чеській Республіці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256