Кабінет Міністрів затвердив список заходів для підвищення ефективності протиповітряної захисту ядерних установок на території України, пише Інформбюлетень КМУ.

Ці заходи були розроблені за ініціативою Міністерства оборони України і узгоджені з профільними відомствами, діяльність яких пов'язана з ядерними об'єктами.

Для підвищення ефективності протиповітряної захисту уряд вирішив організувати постійну взаємодію та обмін інформацією між центральними органами виконавчої влади, які займаються моніторингом повітряного простору, а також ведуть облік літальних апаратів, контролюють їхню експлуатацію і охороняють ядерні установки від можливих загроз з повітря.

Крім того, Кабінет Міністрів ввів обмеження на використання повітряного простору в місцях розміщення ядерних об'єктів.

«Здійснення заходів дозволить посилити державний контроль над використанням повітряного простору та розробити моделі потенційних загроз терористичного характеру, які реалізуються з використанням повітряних засобів», - йдеться в урядовому Розпорядженні.

У нинішньому році збільшено бюджетні витрати для МВС проти 2012 року на 1490,5 млн. грн. (10,2%) - вони передбачені в сумі 16059,7 млн. грн.

Нагадаємо, в 2013 році Президент України Віктор Янукович затвердив Концепцію боротьби з тероризмом до 2020 року, при розробці якої враховувалися успішний міжнародний досвід антитерористичної діяльності та сучасні реалії України. Також у документі імплементовані стандарти безпеки Євросоюзу і Ради Безпеки ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258