У порт Севастополя сьогодні, 29 серпня, з візитом прибули кораблі зі складу 2-ї Постійно діючої військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2) - флагманський корабель «FGS Mosel» (ВМС ФРН), тральщик «FGS Rottweil» (ВМС ФРН) і тральщик «TCG Erdemli» (ВМС Туреччини).

Як повідомили у прес-центрі командування Військово-морських Сил України, візит відбувається у відповідності до Переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України на серпень-вересень 2013 року.

У заходах у рамках програми візиту планується участь делегації заступника командувача Морського компонента НАТО «Нортвуд» віце-адмірала Крістіана Канова (ВМС Франції).

Програма передбачає протокольні зустрічі, спілкування моряків кораблів з ​​ їхніми українськими колегами, проведення дружнього матчу з баскетболу, знайомство з визначними місцями Севастопольського регіону, повідомляє «УНІАН».

Під час протокольної зустрічі у штабі флоту тимчасового виконувача обов'язків командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Сергія Єлісєєва з командуванням походу, яке очолює командир 2-ї Постійно діючої військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2), капітан 2-го рангу Маттіас Сайпель, відбувся обмін думками щодо важливості розвитку дружніх відносин між флотами різних країн світу заради зміцнення безпеки на морі.

Єлісєєв висловив готовність української сторони сприяти у питаннях організації дозвілля моряків і в інших питаннях під час перебування в Севастополі .

У свою чергу, Сайпель подякував українським морякам за теплий прийом у Севастополі і зазначив, що особовий склад кораблів дуже радий нагоді відвідати таке історичне місто, як Севастополь.

У протокольній зустрічі також взяли участь кілька представників посольств в Україні.

Візит кораблів SNMCMG2 триватиме до 2 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253