Працівники Комінтернівського райвідділу міста Харкова викрили двох підлітків у скоєнні серії викрадень легкових автомобілів. Тільки за один день хлопці примудрилися викрасти 7 автомобілів, які стояли у двох сусідніх дворах, повідомляє управління зв'язків з громадськістю ГУМВС у Харківській області.

Працівники міліції встановили особи двох неповнолітніх друзів, причетних до прогулянок на чужих авто, у ході проведення операції «Підліток».

Як стало відомо, двоє хлопців 16 і 17 років шукали собі незвичайних розваг. З нудьги вони вирішили перевірити, як можна завести легковика без ключів. Цю ідею подав один із товаришів, який навчається на автослюсаря у технікумі.

Підлітки проникали в автомобілі за допомогою викрутки, заводили їх, поєднуючи проводку, а потім каталися по місту. Коли в машині закінчувався бензин, вони кидали її на узбіччі і йшли заводити наступну. Сьома спроба хлопців прокотитися на чужому авто виявилася останньою, вони були затримані співробітниками міліції на місці злочину.

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.2 і 3 ст.15 (замах на злочин) та ч.1 ст.289 ( незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За скоєння даних злочинів законодавством встановлено покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196