Повітряні удари по Сирії можуть бути відкладені через сильний спротив членів парламенту Великобританії британській участі у негайних військових діях, пише The Guardian.

Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон визнав, що у четвер депутати проведуть повторне голосування щодо схвалення військових дій, щоб розрядити обстановку у парламенті. Джерело у британському уряді повідомило, що США, які планували розпочати атаку на вихідних, готові відкласти удари до вівторка.

Видання зазначає, що такий крок з боку адміністрації Обами буде своєрідним рятувальним кругом для Кемерона після погроз опозиційної Лейбористської партії завдати поразки консервативній коаліції у парламенті.

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що втручання у громадянську війну не врятує ситуацію у Сирії, хоча остаточного рішення про початок військової операції у цій країні він ще не прийняв.

Раніше президент США заявив, що розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії у разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Нова доповідь комісії ООН з прав людини у Сирії буде представлена 16 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145