Активна робота Аграрного фонду щодо пільгових поставок борошна хлібозаводам сприяє стабілізації ціни на хліб до кінця року.

Таку думку висловив голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко.

«Думаю, до кінця року ми не побачимо істотного подорожчання хліба. Зараз досить активно працює Аграрний фонд, виділяючи підприємствам борошно дешевше ринкової вартості. Тим самим він забезпечує підприємства десь на 25% від добової потреби у промисловому хлібопеченні», - зауважив він.

У той же час, за його словами, стабілізувати ціни на хліб повинні низка підписаних меморандумів місцевої влади та виробників хлібобулочних виробів.

Васильченко зазначає, що частково можуть вплинути на кінцеву вартість для споживача хлібобулочних виробів вимоги уряду щодо підняття зарплат на підприємствах харчової промисловості.

«Природно, що це буде позначатися на собівартості продукції. У той же час, якщо Аграрний фонд буде і надалі виділяти борошно за прийнятною ціною, то це може мінімізувати вплив на вартість хліба від підвищення зарплат», - резюмував він.

Нагадаємо, що раніше перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що до кінця поточного року в Україні не прогнозується зростання цін на найбільш популярні сорти хліба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178