У Закарпатській області невідомі відкрили вогонь по прикордонникам, які намагалися перешкоджати перевезенню нелегальних мігрантів, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Близько 01:00 у районі села Жорнава Перечинського району Закарпатської області прикордонники відділу «Стужиця» Чопського загону виявили рух підозрілого автомобіля, у якому, можливо, перебували нелегальні мігранти.

Водій автомобіля «Опель Омега» проігнорував вимоги про зупинку, збільшив швидкість, збив шлагбаум залізничного переїзду і попрямував у бік населеного пункту. Правоохоронці організували переслідування автомобіля, але водій встиг заїхати у двір приватного будинку.

Після цього із автомобіля вийшли двоє чоловіків, а з прилеглого будинку вибігли ще двоє невідомих, які почали чинити фізичний опір правоохоронцям.

У бік прикордонників пролунало кілька пострілів. На допомогу прикордонному наряду прибули два офіцери відділу «Великий Березний» на власному автомобілі, але невідомі продовжили агресивні дії і навіть намагалися вантажівкою затягнути на прилеглу до будинку територію автомобіль, на якому приїхали прикордонники.

Тільки після попереджувальних пострілів вгору зловмисники відмовилися від своїх намірів. У даний час прикордонники вже повідомили про подію у Перечинський РВВС УМВС України у Закарпатській області. Оперативна група МВС, яка прибула на місце інциденту, допомогла заспокоїти агресивно налаштованих осіб. Про ситуацію поінформовано прокуратуру Закарпатської області. Тривають оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328