Кабінет міністрів України доручив НАК «Нафтогаз України» та керівникам органів центральної виконавчої влади забезпечити негайне обмеження поставок природного газу до технологічного мінімуму підприємствам, які виробляють теплову енергію, у разі неповних розрахунків за спожитий газ.

Текст відповідного розпорядження Кабміну №618-р від 17 липня 2013 року оприлюднений на урядовому порталі у четвер.

Крім того, Раді міністрів АРК, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям доручено забезпечити дотримання споживання граничних обсягів природного газу суб'єктами господарювання, що виробляють теплову енергію для населення.

Згідно з документом , у 2013 році граничний обсяг природного газу для виробництва теплової енергії для населення не повинен перевищити 6,3 млрд куб.м. Найбільші ліміти виділені Києву (1,277 млрд куб.м), Донецькій (0,923 млрд куб.м), Харківській (0,588 млрд куб. м), Дніпропетровській (0,555 млрд куб.м) і Запорізькій (0,315 млрд куб.м) областям, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Мінфін і Мінрегіон повинні забезпечити спрямування у повному обсязі коштів, наданих у вигляді субвенцій місцевим бюджетам на погашення заборгованості різниці у тарифах на вироблену ТКЕ для населення теплову енергію, на розрахунки за спожитий природний газ.

Раніше «Нафтогаз України» повідомив, що борги підприємств комунальної теплоенергетики ( ТКЕ) за поставлений підприємствами держхолдингу природний газ станом на 10 серпня перевищили 17,4 млрд грн. У тому числі борги теплопостачальних підприємств за поставлений у 2013 році газ становлять близько 8 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378