Аналіз звернень громадян показав довіру до міліції. Про це сказав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС.

Він також зазначив, що лише незначна частина звернень громадян належить до компетенції органів внутрішніх справ. Кількість скарг на роботу міліції та подяк за сумлінне виконання правоохоронцями своїх службових обов'язків є приблизно однаковою.

«Завершився перший етап розпочатих мною виїзних прийомів громадян, при проведенні яких кожен міг прийти і поскаржитися на будь-які відомі йому порушення законності», - зазначив Захарченко.

Глава правоохоронного відомства особисто провів кілька таких прийомів громадян. Подібні зустрічі з людьми в усіх регіонах країни також провели заступники глави МВС і представники апарату відомства.

«Слід зазначити, що при досить великому масиві звернень громадян (а їх надійшло понад 950), лише 51 стосується саме неправомірних дій з боку працівників органів внутрішніх справ. Це становить трохи більше 5% від загальної кількості. Приблизно такою ж є і кількість подяк працівникам міліції», - зазначив він.

Захарченко зауважив, що більшість скарг стосувалися порушень, допущених у ході розслідування кримінальних справ у минулих роках. Деякі з цих порушень мали місце 6-7 років тому.

Однак більшість порушених заявниками питань не належать до компетенції МВС. Серед них - підвищення розміру пенсії, поліпшення статусу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, побутові негаразди і т.д.

«На мою думку, той факт, що люди з усіма своїми проблемами звертаються до міліції, свідчить про довіру громадян до нас. І в першу чергу - жителів сільської місцевості, для яких дільничний інспектор міліції - найближчий представник влади», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302