Співробітники кримської міліції ввечері 28 серпня затримали жінку, підозрювану у викраденні дитини, яка зникла 27 серпня у Керчі. Про це повідомляє Головне управління МВС України у Криму.

Дівчинку повернули матері, її життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Як розповів заступник начальника, начальник кримінальної міліції Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим, полковник міліції Олександр Суворов, співробітникам Керченського міськуправління надійшла інформація про те, що в одному із селищ біля Феодосії у приватному будинку оселилася жінка, схожа за описом на складений фоторобот.

Оперативники відразу ж виїхали за вказаною адресою, де і затримали підозрювану.

Зловмисницею виявилася 21-річна жителька Дніпропетровської області, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки. Також було встановлено, що в 2011 році жінка звільнилася із місць позбавлення волі, проживала на орендованій квартирі у Джанкої і ніде не працювала. За її словами, вона часто їздила в Керч, Феодосію та інші міста Криму, де у неї були знайомі. Причину свого вчинку підозрювана пояснити не змогла, посилаючись на те, що перебувала у стані алкогольного сп'яніння.

Жінка затримана у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Відкрите кримінальне провадження кваліфіковане за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Санкція даної статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, 26 серпня ц.р. у чергову частину керченської міліції звернулася з жінка із заявою про викрадення дочки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221