Міністерство закордонних справ України знало про існування і зміст відеокадрів переслідування українських рибалок російськими прикордонниками.

Додатковою реакції на оприлюднення цього відео українське зовнішньополітичне відомство не планує. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс , інформує «Радіо Свобода».

За його словами, зусилля українських дипломатів зараз зосереджені на поверненні в Україну Олександра Федоровича - єдиного вцілілого члена екіпажу затонулого судна.

«З ним працюють адвокати. Цією справою також займається Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська», - сказав Перебийніс.

Він додав, що російська прокуратура ще не передала до суду справу Федоровича.

Нагадаємо, у розпорядженні журналістів виявилося відео погоні і зіткнення катера російських прикордонників з човном українських рибалок в Азовському морі.

Як повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії .

Внаслідок цього четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

Російські слідчі порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил кораблеводіння».

В Україні стверджують, що вживають усіх заходів, щоб повернути Федоровича додому. Однак поки що він все ще перебуває ув Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233