Представники Росії покинули зустріч постпредів країн постійної «п'ятірки» РБ ООН , на якій обговорюється британський проект резолюції, що передбачає можливість застосування сили проти Дамаска.

Про це повідомидо РІА «Новости» інформоване дипломатичне джерело у штаб-квартирі ООН.

За його словами, представники західних країн продовжили обговорення проекту резолюції. Співрозмовник агентства зазначив, що поки немає інформації про те, чи може сьогодні відбутися засідання РБ ООН у повному складі з цієї теми.

Раніше британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Великобританія підготувала проект резолюції, яка засуджує використання хімзброї владою Сирії і дає санкції на «вжиття необхідних заходів для захисту цивільного населення».

Нагадаємо, чергове загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання у сирійський конфлікт.

У понеділок глава МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив про можливість іноземного втручання без одностайної підтримки всіх членів РБ ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294