Архітектурно-містобудівна рада схвалила генеральний план Києва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби комунальної організації «Інститут генерального плану Києва».

«Архітектурно-містобудівна рада на підсумковому засіданні з розгляду проекту генерального плану Києва підтримала і рекомендувала його для подання на експертизу», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба нагадала, що раніше на 6 консультативних засіданнях містобудівної ради розглядалися всі розділи проекту генплану, робота над яким тривала більше 4 років. З урахуванням рекомендацій і зауважень, висловлених на засіданнях і в рецензії містобудівного інституту «Діпромісто», документ був доопрацьований, повідомляють «Українські новини».

Після експертизи проект генплану буде переданий до Київської міської ради, де його, вивчивши у депутатських комісіях, винесуть на сесію для затвердження.
Нагадаємо, «Інститут генерального плану Києва» очікує прийняття Київською міськрадою генерального плану столиці до кінця 2013 року.

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за публічне обговорення генерального плану Києва.

За словами начальника Інституту Сергія Броневицького, новий генплан заборонить будь-яке будівництво у буферних зонах історико-архітектурних заповідників «Києво-Печерська лавра» і «Софія Київська», а у центрі міста забудова буде обмежена 16 поверхами.

При цьому інститут має намір розробити систему обмежень висотності (зонінг) для кожного кварталу у центральній частині міста.

Також проект генплану передбачає будівництво 4 тунелів, два із яких пройдуть під Дніпром (Північний - з'єднає Окружну дорогу на Оболоні і Троєщину, Південний - вулицю Заболотного та Південні Позняки), але терміни їхнього будівництва не вказані.

Також генпланом передбачається добудова Сирецько-Печерської лінії метрополітену до проспекту Правди на Виноградарі, а також будівництво лінії метро на Троєщину.

У сфері житлового будівництва передбачається будівництво 28 млн кв. м площі, з яких 70% буде зводитися на правому березі Дніпра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227