Суд над українським спортсменом, чемпіоном світу з плавання Олегом Лісогором відбудеться 28 серпня.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«За нашою інформацією, суд мав відбутися вчора, але він з технічних причин перенесений на сьогодні», - повідомив він.

Раніше він зазначив, що у Ліберії відбулася розмова представника України з Лісогором, і підтверджений факт порушення «місцевими компетентними органами справи за підозрою у затриманні громадянина України у Монровії»

Нагадаємо, раніше на сайті ліберійської газети Heritage з'явилася інформація, що два громадянина України, у тому числі чемпіон світу з плавання Лісогор, затримані ліберійського національною поліцією за звинуваченням у викраденні та тривалому утриманні людини, також громадянина України. Як наголошується у повідомленні, Лісогор діяв спільно зі своїм бізнес-партнером Миколою Чернишовим, а викрадений ними Сліпченко працював в одному із казино Монровії на запрошення.

За даними видання, обвинувачені викрали Сліпченка і утримували його в одній із квартир під замком протягом 9 днів після того, як дізналися, що той був пов'язаний в Україні зі злочинними колами, і мали намір вислати його на Батьківщину.

Сам Лісогор повідомив, що забезпечений адвокатом, і спростовує висунуті проти нього звинувачення, які засновані на інформації Сліпченка.

Чемпіон світу з плавання Олег Лісогор спростував інформацію ЗМІ про своє затримання правоохоронцями у Ліберії.

Лісогор представляв Україну на трьох Олімпіадах, є багаторазовим чемпіоном Європи та світу у плаванні брасом, екс-чемпіон світу на дистанції 50 м брасом на довгій і короткій воді.

Даша Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457