Цього року у вересні у Криму пройде 35 фестивалів і святкування 400-річчя Дому Романових, на яке, як очікується, приїде понад 20 представників королівських домів Європи.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

«Цього року вересень знову зробить Крим подієвою столицею, як і минулого року. У нас у Криму проходить більше 100 фестивалів. Із них на оксамитовий сезон ми зосередили 70, із яких 35 пройде у вересні», - сказав міністр.

Він уточнив, що з 4 по 8 вересня у Криму пройде низка фестивалів та змагань, зокрема, джазовий фестиваль Live in Blue Bay, передає «УНІАН».

«Вперше будуть присутні колективи, які ніколи не були в Україні, але які дуже відомі і входять у топ-20 кращих джазових виконавців. Це колективи із Франції, Великобританії, Бразилії, Швеції. Акцент буде зроблений на гітару», - сказав Лієв.

За його словами, також у майбутньому місяці у Криму відбудеться Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Театр. Чехов. Ялта» (11-17 вересня), XI Міжнародний музичний фестиваль «Джаз Коктебель» (12-15 вересня), Міжнародний винний фестиваль WineFeoFest (13-15 вересня, Феодосія), фестиваль «Дні Голіцина» (19-21 вересня), ралі Rally Fest President Cup (Ялта, 13-15 вересня).

Міністр також висловив переконаність, що велику увагу громадськості приверне святкування 400-річчя Дому Романових. У рамках цієї події з 19 по 23 вересня відбудеться візит до Криму глави Російського Імператорського Дому, Її Імператорської Високості Государині, Великої Княгині Марії Володимирівни та її сина - Його Імператорської Високості, Государя Спадкоємця Цесаревича і Великого Князя Георгія Михайловича, а також представників королівських домів Європи (короля та королеви Греції, короля Румунії, царя Болгарії, короля Єгипту та інших). За участю високих гостей заплановано низку урочистих заходів, у тому числі бал у Лівадійському палаці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274