Суддівська колегія Київського районного суду Сімферополя визнала винними двох учасників міжнародного злочинного угруповання, які налагодили канал контрабандного ввезення в Україну особливо небезпечного наркотичного засобу - героїну. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Згідно з повідомленням, у серпні 2012 року у міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники ГУ СБУ в АР Крим затримали наркокур'єра - 17-річного громадянина Таджикистану, який прибув до України авіарейсом із Душанбе. Чоловік намагався провезти через державний кордон майже 300 грамів героїну. Наркотичну речовину він перевозив у власному шлунку - у 46 капсулах.

 
 
Оперативники з'ясували, що організатор наркоканалу - рідний брат затриманого, громадянин Таджикистану, який тривалий час жив у Криму і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків.

Співробітники СБУ затримали наркоділка через кілька днів в одному із населених пунктів півострова.

Згідно з рішенням суддівської колегії обидва брати визнані винними за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах), ч.3 ст.307 (незаконне перевезення наркотичних засобів, вчинене організованою групою, в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Крім цього, організатор злочинної оборудки визнаний винним за ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України. Старшому братові суд призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна, молодшого засудив до восьми з половиною років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277