Міністерство закордонних справ Судану підтверджує інформацію про звільнення членів екіпажу вертольота Мі-8, який був захоплений при аварійній посадці 13 серпня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив сьогодні на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«За інформацією посольства України у Єгипті, МЗС Судану підтвердив, що екіпаж вертольота Мі-8, у тому числі двоє громадян України, які здійснювали контрактні перевезення для місії ООН і були захоплені 13 вересня, звільнені вчора ввечері», - сказав він.

Перебийніс зазначив, що в даний момент вони перебувають у місті М'янма під опікою сил безпеки Судану. «Найближчим часом має бути забезпечене їхнє перевезення у місто Хартум», - заявив він.

За його словами, стан здоров'я українців задовільний.

Разом з тим Перебийніс підкреслив, що ситуація перебуває на особливому контролі МЗС України.

Як раніше повідомляв ForUm, двоє громадян України були на борту вертольота, зафрахтованого російською компанією, який був захоплений 13 серпня повстанцями у суданському регіоні Дарфур.

За даними Міноборони України, серед захоплених членів екіпажу вертольота в Судані українських військовослужбовців немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208