До кінця 2013 року на території 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, що поблизу м. Лозова Харківської області, будуть утилізовані всі залишки боєприпасів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабміні заявив глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

За його словами, піротехніки ДержНС очистили від боєприпасів 227 гектарів технічної території арсеналу та знешкодили 27 тис. тонн боєприпасів.

«Для виконання цього завдання було сформовано піротехнічний підрозділ у складі 165 осіб і 45 одиниць інженерної та спеціальної техніки. Очищення території триває з 2011 року», - зазначив Болотських.

Нагадаємо, 27 серпня 2008 року на території 61-го арсеналу поблизу міста Лозова сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За межі 5-кілометрової зони було евакуйовано понад 1,5 тис. осіб, ще близько 2 тисяч залишили цю зону на власному автотранспорті, за межі 3-кілометрової зони було виведено 4600 осіб.

Згоріли кілька приватних будинків, було пошкоджено дві школи і два дитсадки у Лозовій, а також Катеринівська загальноосвітня школа, дитсадок, навчально-виховний комплекс і загальноосвітня школа у селі Кірове Близнюківського району.

На арсеналі зберігалося близько 95 тисяч тонн боєприпасів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201