Напередодні опалювального сезону 2013-2014 рр. Україна продовжує наполягати на необхідності закачування у свої підземні сховища 14 млрд кубометрів природного газу, у той час як Росія вважає, що пройти суворі температурні режими Україна зможе лише з об'ємом у 18-19 млрд кубометрів.

Про це, як передає кореспондент ForUm’у, журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Переговори з даного питання тривають, і зараз у РФ перебуває глава правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін. «Якщо партнери є партнерами, вони повинні вирішувати питання разом», - акцентував профільний міністр.

Ставицький підкреслив, що Україні необхідно не більше 14 млрд кубометрів природного газу, у той час як РФ наполягає на 18-19 млрд.куб.м.

У свою чергу, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник у ході брифінгу повідомив, що вже зараз в українських ПСГ достатньо газу для того, щоб спокійно перезимувати.

Очікується, що температурні режими цієї зими будуть на рівні минулого року. За словами глави Мінрегіону, у 2012-2013-му опалювальному сезоні було використано 8,5 млрд кубометрів газу. Цього року, з урахуванням скорочення споживання природного газу на 5%, Україні необхідно 8,1 млрд.куб.м газу, який вже закачано до вітчизняних ПСГ.
Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» з середини минулого тижня різко збільшила імпорт газу «Газпрому», свідчать оперативні дані ЦДУ ПЕК.

24 серпня імпорт підскочив до 123,5 млн. кубометрів - це максимальний рівень за останні 1,5 року. Вище поставки були тільки у лютому минулого року.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір у серпні закупити у «Газпрому» 2-2,5 млрд кубометрів природного газу.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомляв, що Україна до 1 жовтня накопичить у підземних сховищах газу 12,5 млрд кубометрів газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496