Глава сирійського МЗС Валід Муаллем закликає країни Заходу надати докази використання урядовими військами хімічної зброї, якщо вони є.

Дипломат назвав «безпідставними» звинувачення у використанні хімзброї, які пред'являють Сирії країни Заходу. На його думку, вони служать лише зручним приводом для можливого збройного вторгнення до Сирії, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, влада Сирії покладає відповідальність за застосування хімічної зброї в країні на іноземних найманців, які воюють на боці опозиції. У телефонній розмові з держсекретарем США глава МЗС Сирії запевнив, що Дамаск не перешкоджає роботі експертів ООН з хімзброї.

Нагадаємо, чергове загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска.

Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання у сирійський конфлікт. У понеділок міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив про можливість іноземного втручання без одностайної підтримки всіх членів РБ ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214