Перевірка, проведена столичною прокуратурою із залученням контролюючих органів, показала численні порушення у діяльності суб'єктів господарювання, які працюють у сфері надання послуг з паркування. Як повідомив начальник управління прокуратури Києва Назар Константинов, близько 60 парковок у Києві працюють з грубими порушеннями.

За його словами, на порушення умов договорів, укладених з КП «Київтранспарксервіс» щодо експлуатації парковок, комерційні структури самовільно збільшують кількість машиномісць, а також перевищують затверджений тариф на паркування.

Більше того, деякі підприємства навіть після розірвання договорів з комунальним підприємством продовжують нелегально експлуатувати парковки і отримувати за це плату.

«У цілому ж, як показали результати перевірки, на території столиці нелегально або з порушеннями законодавства діють близько 60 парковок, доходи від яких (а це майже 17 млн ​​гривень щомісяця) осідають на рахунках комерційних структур, а не спрямовуються на розвиток інфраструктури міста», - зазначив Константинов.

Крім того, за його словами, у судовому порядку будуть розглянуті всі порушення, виявлені у ході перевірок.

Константинов також зазначив, що ні під тиском провокацій, ні під тиском так званих захисників нелегальних паркувальних місць прокуратура не має наміру відступати від правомірного шляху вирішення ситуації, що склалася.

«Проблема нелегальних парковок ніколи не втрачає актуальності у столиці. І справа не тільки у тому, що таким чином відмиваються державні кошти, а й у тому, що нелегальні стоянки поблизу парків, дитячих садків, шкіл, місць відпочинку піддають небезпеці дітей і дорослих. Тому тут не може бути ніяких компромісів, крім усунення виявлених порушень», - зазначив Константинов.

Прокуратура Києва вже подала до суду 17 позовів про розірвання договорів між КП «Київтранспарксервіс» та суб'єктами господарювання, які експлуатують паркування без належних правових підстав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201