За державним замовленням в аграрні вузи цього року вступило понад 13 тисяч студентів. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у ході наради керівників вузів відомства.

«Під час вступної кампанії в аграрні вузи за державним замовленням вступили понад 13 тисяч абітурієнтів. При цьому вдалося зберегти обсяги державного замовлення та фінансування на рівні минулого року, а 12 вузів аграрного спрямування навіть збільшили його. Однак хочу підкреслити, що вузи повинні планувати держзамовлення відповідно до потреб регіонів і можливостей подальшого працевлаштування випускників. Міністерство подбає про те, щоб технічно переоснастити вузи, щоб вони відповідали вимогам часу», - підкреслив міністр.

Глава відомства зазначив, що в Україні поступово зростає престижність аграрної освіти. Так, цього року конкурс у вузах аграрного напряму на освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» становив у середньому 7 осіб на місце, а 6 вузів перевищили цей показник.

«Крім популярних раніше економічних спеціальностей, в аграрних вузах зростає інтерес до таких напрямів підготовки, як агрономія, переробка продукції, тваринництво, ветеринарна медицина. І це дуже важливо, адже в Україні зростає виробництво харчової продукції. Відповідно, зростає кількість кваліфікованих кадрів», - зазначив Присяжнюк.

Також, за словами Присяжнюка, Міністерство ініціює створення Консультаційної ради з актуальних питань аграрної освіти, до якої ввійдуть керівництво аграрних вузів і профільних громадських організацій. Це дозволить швидше адаптувати освіту до вимог реального виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262