Другою іноземною мовою вивчення у 5-му класі 52% учнів вибрали німецьку, а трохи більше 23% - російську.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник під час засідання підсумкової Колегії МОН «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та введення державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».

Зокрема, Табачник нагадав, що з цього навчального року п'ятикласники починають навчання за новими стандартами і програмами, повідомляє «УНІАН».

Так, вони будуть вивчати дві іноземні мови та інформатику. Міністр зазначив, що, за оперативними даними, англійську мову як другу іноземну для вивчення вибрали майже 7,5% учнів, німецьку - 52%, російську - трохи більше 23%, французьку - 14%, польську - 1,6% та іспанську - 1,2%.

У той же час 91,5% дітей як першу іноземну вивчатимуть англійську мову. «Для нас дуже важливо, що практично без винятку всі діти вивчатимуть англійську, і що ми провели процедуру обрання другої мови абсолютно вільно і демократично», - сказав Табачник.

Також він нагадав про зміни в уроках фізкультури, де замість традиційних нормативів будуть заняття рухливими іграми і відсутність оцінок.

У той же час, зазначив міністр, відбудеться активізація застосування у навчально-виховному процесі здоров'язберігаючих технологій, посилюватиметься роль природної та екологічної освіти.

Крім того, на 15-30% скорочено обсяги навчальних програм за рахунок усунення їхнього дублювання.

Міністр підкреслив також важливість підготовки вчителів, які викладатимуть у 5-х класах.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки Дмитро Табачник наголошує, що не нав'язує школам вивчення російської мови з 5-го класу як іноземної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428