Закон про державну службу, який набере чинності з 1 січня 2014 року, передбачає перегляд заробітної плати для держслужбовців.

Про це на прес-конференції повідомив голова Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслав Толкованов.

За його словами, новий закон встановлює мінімальний оклад держслужбовця на рівні 2 мінімальних зарплат, тобто 1 тис. 147 грн помножити на два.

«Звичайно, якщо ми хочемо залучити професійні кадри на державну службу, то цього рівня зарплати замало», - зазначив він.

Однак, за словами посадовця, питання підвищення заробітних плат буде вирішуватися комплексно, передає «УНІАН».

«Одночасно з підвищенням рівня заробітної плати ми працюємо над питанням професіоналізації державної служби. Тому і введення закону з 1 січня 2014 року буде проходити комплексно», - сказав Толкованов.

На запитання журналістів, чи гарантує він, що буде переглядатися рівень зарплати держслужбовців з 1 січня, Толкованов сказав: «Я не міністр фінансів і не голова Верховної Ради, я констатую, що новий закон про державну службу передбачає суттєве підвищення заробітних плат і введення нової системи посадових окладів на державній службі. Звичайно, що під час формування нового держбюджету це має бути певним чином відображено. Але гарантувати щось - це не дуже коректно».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

7374