Міністр освіти і науки Дмитро Табачник сподівається, що у Всеукраїнському телевізійному Шевченківському уроці візьмуть участь 12 млн українців. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після підсумкової колегії МОН.

За словами Табачника, мета уроку - почати святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, зібравши величезну аудиторію.

«Тільки учнів та вчителів біля екранів буде близько 6 млн. А батьки, бабусі і дідусі, які захочуть подивитися, сподіваюся, що їх буде не менше», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

Головне, на думку Табачника, - спробувати очима кращих шевченкознавців подивитися на постать Шевченка «небанально».

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про належну підготовку та проведення Всеукраїнського телевізійного Шевченківського уроку.

Захід організовується з метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини Тараса Шевченка та з нагоди відзначення у 2014 році 200-річного ювілею від дня його народження.

Урок відбудеться 2 вересня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і транслюватиметься в ефірі Першого національного каналу.

Шевченківський урок проводиться для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів України.

На занятті будуть використані архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про життя і творчість Кобзаря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246