Співробітниками Головного управління МВС України в Одеській області спільно з працівниками обласної прокуратури викрито шахрайську схему з продажу елітних автомобілів групою осіб, до складу якої входили двоє одеситів віком 28 і 33 років і 29-річний житель Чернігівської області. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в Одеській області.

Загальна сума збитку, на яку аферисти ошукали громадян, склала майже півтора мільйона гривень.

Організатори афери пропонували своїм клієнтам укласти договір на предмет отримання транспортного засобу за зниженою вартістю протягом 30 днів з моменту внесення плати за авто.

Через кілька днів після підписання угоди один із шахраїв дзвонив покупцям і пропонував оплатити 50% вартості автомобіля для прискорення оформлення документів на транспортний засіб, на що зацікавлені покупці і погоджувалися. Однак, отримавши більшу частину грошей, аферисти зникали, не виконавши жодного свого зобов'язання.

Встановлено, що аналогічним чином злочинна трійця обдурила щонайменше дев'ять осіб.

Аферисти протягом семи місяців своєї діяльності намагалася продати неіснуючі «Toyota Camry», «Mitsubishi Pajero», «Nissan Primera» та інші марки автомобілів останніх років випусків.

Слідством розпочате кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років. Тривають слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265