Співробітники головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області виявили факт незаконного ввезення отруйних речовин з-за кордону на територію України. Як повідомляє прес-центр СБУ, угоду організували посадові особи однієї зі столичних приватних фірм, яка постачає продукцію для промислових підприємств та наукових установ хімічної галузі.

Встановлено, що підприємці, не маючи відповідного дозволу Міністерства екології та природних ресурсів України, намагалися імпортувати в Україну особливо небезпечні хімічні речовини з країн Західної Європи.

Використовуючи власний автотранспорт, зловмисники ввозили висококонцентровані порошкоподібні і рідкі хімікати, які входять до переліку отруйних речовин і повинні мати особливі умови перевезення і зберігання. Небезпечні нітрит натрію, формальдегід, бензапірен, гексаметилендіамін, тіогликолева кислота, метилтестостерон, фенілгідразин і інші були розфасовані у невеликі пластикові контейнери і приховані у непрозорі поліетиленові пакети.

Загальна вартість затриманої партії становить понад 900 тисяч євро.

Протиправні дії підприємців могли призвести до забруднення навколишнього середовища високотоксичними речовинами і зашкодити здоров'ю та безпеці громадян, зазначають у СБУ.

Зараз за матеріалами СБУ Солом'янського РУ ГУ МВС України у м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187