На залізничній станції «Брянськ-Орловський» у ході огляду потягу «Миколаїв-Москва», який прибув з території України, у дорожній сумці, що була на верхній пасажирській полиці купейного вагону, було виявлено пакунок з американською валютою на суму 160 тисяч доларів, повідомили у прес-службі Брянської митниці.

Валютні цінності належали електромеханіку потяга, громадянину України, який визнав їх своїми.

Так, громадянин України не заявив письмово у пасажирській митній декларації точні і достовірні відомості про наявність валютних цінностей, приховавши від митного контролю.

Відносно громадянина України порушено кримінальну справу за статтею 200¹ ч.2 п.«а» КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконне переміщення через митний кордон готівкових грошових коштів та (або) грошових інструментів, вчинене в особливо великому розмірі.

Предметом злочину у даній кримінальній справі стали готівкові грошові кошти в сумі 149900 доларів США. Із затриманої суми були відняті одна стодоларова фальшива купюра і 10 тисяч доларів США, дозволених митним законодавством Митного союзу до переміщення без письмового декларування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189