Початкова школа успішно перейшла на новий державний стандарт початкової загальної освіти у першому класі і готова до його введення у других класах.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник сьогодні під час засідання підсумкової колегії МОН «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та введення державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».

Підбиваючи підсумки першого року запровадження нового держстандарту, міністр зазначив, що з 1 вересня у другий клас переходить 425 тис. школярів, яких «знову чекають нові програми».

Міністр також підкреслив важливість створення для першокласників «домашніх» умов під час навчання. Так, зокрема, зазначив він, у Запорізькій області більшість класних кімнат для першокласників розміщені на першому поверсі, парти відповідають зросту дітей, з'явилися куточки для іграшок, повідомляє «УНІАН».

У той же час Табачник наголосив на необхідності придбання нових парт для першокласників всіх українських шкіл.

Крім того, він зауважив, що «не справдилося залякування щодо вивчення з першого класу іноземної мови». «Все необхідне для цього отримали і вчителі, і учні», - сказав міністр.

Також, за його словами, особлива увага приділялася організації харчування школярів.

«В усіх регіонах учні 1-4-х класів фактично 100-відсотково забезпечені безкоштовним харчуванням», - сказав він.

Табачник також зазначив, що минулого року вперше за багато років було забезпечено надходження підручників у школи задовго до навчального року.

У той же час, на думку міністра, не вдалася торік «психологічна перебудова вчителя». Зокрема, зазначив він, потрібно припинити виставляти оцінки першокласникам.

Також Табачник нагадав, що учні других класів вивчатимуть інформаційно-комунікаційні технології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511