Вища рада юстиції має намір провести перевірку діяльності судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, який виніс рішення про арешт колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і судді цього ж суду Сергія Вовка, який виніс вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку.

Про це в інтерв'ю виданню «Комерсант-Україна» сказав голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович.

«У Вищій раді юстиції є звернення (що стосуються дисциплінарних порушень або порушення присяги судді) стосовно вказаних суддів. Призначені перевірки, йде підготовка матеріалів до розгляду», - зазначив він.

Лавринович підкреслив, що цей процес вимагає часу. «Оскільки кожне питання ретельно вивчається і потім колегіально і публічно обговорюється, підготовка питання вимагає часу. Залежно від складності такі перевірки у нас займають по кілька років. Є справи ще з 2004 року, а коли справа не дуже складна, то рішення може бути прийняте протягом року», - зазначив він.

Голова пояснив, що рішення не може бути прийняте без зіставлення висновків Вищої кваліфікаційної комісії суддів, членів Вищої ради юстиції, доводів судді та обговорення.

Нагадаємо, Кірєєв тепер в основному розглядає справи про використання легких наркотиків, крадіжки мобільних телефонів, хуліганство і хабарі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436