У Харкові переможцем конкурсу з продажу КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст» став єдиний заявник на покупку – ТОВ «Спортивний комплекс «Стадіон Металіст», що запропонував ціну 674 млн 522 тис. грн. (з урахуванням ПДВ). Як повідомляє Харківська обласна рада, рішення ухвалене сьогодні на засіданні конкурсної комісії з продажу стадіону.

Під час засідання директор ТОВ «Спортивний комплекс «Стадіон Металіст» Олександр Пархоменко та представники товариства поінформували конкурсну комісію, що на стадіоні планується проведення великих подій (футбольні матчі, концерти), середніх і невеликих подій (конференц-сервіс, екскурсії, фотосесії, банкети, весілля, дитячі дні народження).

Крім того, стадіон буде заробляти на додаткових джерелах доходів: оренда приміщень стадіону, продаж прав на назву стадіону, дохід від кейтерингу, продаж ексклюзивних прав на комерційну діяльність, використання рекламних площ.

Голова облради Сергій Чернов повідомив, що конкурсна комісія звернулася до нього з пропозицією винести на затвердження сесії обласної ради результати конкурсу з продажу об'єкта, який перебував у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Крім того, члени конкурсної комісії рекомендували Харківській обласній раді укласти з ТОВ «Спортивний комплекс «Стадіон Металіст» договір купівлі-продажу.

Як повідомлялося, раніше планувалося, що стадіон «Металіст» продадуть восени, його вартість оцінювалася у 70 млн дол.

У свою черг,у голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначав, що передбачуваним покупцем ОСК «Металіст» стане футбольний клуб «Металіст», власником якого є харківський бізнесмен Сергій Курченко.

Добкін нагадав, що виручені від продажу стадіону кошти будуть спрямовані на будівництво станції метро «Перемога», реконструкцію Харківської філармонії та Харківського історичного музею.

Стадіон «Металіст» на 40 тисяч глядацьких місць був реконструйований до Євро-2012 і офіційно відкритий 5 грудня 2009 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286