Депутати британського парламенту вимагають, щоб їхнє слово щодо участі країни у сирійському конфлікті стало вирішальним.

Таку вимогу парламентарії висунули прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону, пише Mail Online.

Як очікується, на цьому тижні Кемерон оголосить позачергові збори парламенту для обговорення планів Британії, Франції та США про завдавання ударів по Сирії у відповідь на хіматаку.

Джерела повідомляють, що Кемерон «імовірно» поступиться вимогам консерваторів, ліберал-демократів і лейбористів, дозволивши Палаті громад висловитися, перш ніж будь-яка атака буде здійснена.

Але, незважаючи на зростаюче обурення населення у зв'язку з перспективою втручання, неясно, чи дадуть депутатам право вирішального голосу.

Член консервативної партії Ендрю Брідж, який координував написання листа Камерону, заявив, що уряд має виконати свої обіцянки і дати депутатам висловитися до прийняття остаточного рішення.

Тіньовий міністр закордонних справ Александер Дуглас заявив: «Міністр закордонних справ і прем'єр-міністр взяли на себе зобов'язання перед Палатою громад про те, що парламент буде скликаний до прийняття рішення про подальшу участь Великобританії в операції уСирії».

За фактом інциденту триває перевірка, у якій, як очікується, візьмуть участь експерти ООН. Раніше президент США заявляв, що застосування хімічної зброї стане «червоною лінією» для режиму Башара Асада.

25 серпня агентство Рейтер з посиланням на заяву міністра оборони США повідомило, що збройні сили США для вирішення сирійського питання можуть реалізувати у цій країні воєнний сценарій, якщо на це надійде наказ президента Барака Обами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143