Президент США Барак Обама розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії у разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї. Про це пише The Washington Post.

«При нападі планується використання морських крилатих ракет або бомбардувальників», - йдеться у статті.

Разом з тим, видання зазначає, що президент США не розглядає можливості повномасштабної військової операції у цій країні, а лише проведення «заходів виховного характеру».

Також США не планують вплутуватися у затяжну війну у Сирії, але водночас хочуть запобігти повторенню газових атак, пише газета.

«Рішення про початок проведення військової операції буде прийняте у разі надання американською розвідкою доказів щодо застосування хімзброї сирійською владою, а також після консультацій з союзниками США і Конгресом, і відповідності нормам міжнародного права», - інформує газета.

Нагадаємо, про застосування у районі Гута під Дамаском хімічної зброї стало відомо 20 серпня. Повстанці звинуватили у трагедії сирійську владу, однак офіційний Дамаск назвав подію провокацією з боку опозиції.

Влада США раніше неодноразово заявляла, що у разі застосування сирійською владою хімічної зброї буде змушена втрутитися у громадянську війну, що триває у країні вже більше двох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431