Чорноморський флот і ВМС України продовжать у другій половині вересня роботу на місці загибелі «Щ-216» біля мису Тарханкут, повідомив у понеділок представник відділу інформаційного забезпечення ЧФ капітан 2 рангу Микола Воскресенський.

«Спеціалізовані судна Чорноморського флоту, які брали участь у технічному обстеженні загиблого радянського підводного човна «Щ-216», повернулися до місця базування. Вони взаємодіяли з досвідченим судном Головного управління глибоководних досліджень Міноборони РФ «Селігер». Для дообстеження підводного об'єкта використовувалися багатопроменеві ехолокатори, телекерований безлюдний підводний апарат "Обзор", автономний безлюдний підводний апарат «Гавія», - сказав Воскресенський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його даними, у ході робіт попередньо встановлено, що човен лежить на ґрунті з креном 12 градусів на правий борт, а його корпус на 80% покритий рибальськими сітями. Вибухонебезпечних предметів на дні не виявлено. «Щ-216» має значні пошкодження у районі першого і другого відсіків, ходова рубка просіла до носової зброї, бортовий номер не проглядається. Носова зброя зірвана з кріплень і лежить на ґрунті біля правого борту човна. У кормі більш ніж на 5 м відсутній легкий корпус. Горизонтальний руль повернутий вправо, а кормові вертикальні рулі закладені на спливання.

Воскресенський повідомив, що з урахуванням отриманої попередньої інформації Чорноморський флот і ВМС України продовжать роботу на місці загибелі «Щ-216» не раніше середини вересня. Планується, що у цей період на затонулій субмарині працюватимуть водолази.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231