Інспектори ООН попрямували на місце передбачуваного застосування хімічної зброї поблизу Дамаска, передає у понеділок агентство Рейтер.

Інспектори з хімзброї почнуть розслідування у понеділок. Генсек ООН Пан Гі Мун доручив голові місії Оке Селстрома насамперед зосередити увагу на перевірці фактів інциденту 21 серпня. Уряд Сирії в неділю домовився про графік відвідувань експертами ООН місць, де, імовірно, застосовувалася хімзброя, у тому числі під Дамаском, повідомляє РІА «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, чергове загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска. Жертвами атаки стали, за попередніми даними, понад 600 людей. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб, гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» наводить дані про 355 загиблих. Після інциденту сторони конфлікту неодноразово заявляли про свою непричетність, звинувачуючи у трагедії опонентів.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що збройні сили для вирішення сирійського питання можуть реалізувати в цій країні воєнний сценарій, якщо на це надійде наказ президента Барака Обами.

Туреччина приєднається до будь-якої коаліції проти режиму Башара Асада, навіть якщо не буде офіційного рішення Радбезу ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294