Кораблі британських військово-морських сил протягом найближчих днів будуть готові приєднатися до американського морського угруповання на випадок, якщо почнеться воєнна операція проти діючої у Сирії влади Башара Асада, повідомляє в ніч на понеділок газета Telegraph з посиланням на джерела в уряді.

Планується, що операція матиме характер точкових ударів крилатими ракетами. Конкретний список цілей в даний момент уточнюють представники військового командування двох країн. Формальним приводом для реалізації силового варіанту позначено використання сирійськими військами хімічної зброї проти цивільних осіб. Джерело газети повідомляє, що переговори британського керівництва з представниками іноземних держав, зокрема США, триватимуть, однак наказ на застосування сили може надійти протягом наступного тижня, повідомляє РІА «Новости».

Раніше британський міністр закордонних справ виступив з попередженням на адресу сирійського уряду, заявивши, що Лондон, Вашингтон і їхні союзники не дозволять Дамаску «безкарно» застосовувати хімічну зброю проти народу Сирії.

Як раніше повідомляв ForUm, чергове загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї на околицях Дамаска. Жертвами атаки стали, за попередніми даними, понад 600 людей. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб, гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» наводить дані про 355 загиблих. Після інциденту сторони конфлікту неодноразово заявляли про свою непричетність, звинувачуючи у трагедії опонентів.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що збройні сили для вирішення сирійського питання можуть реалізувати у цій країні воєнний сценарій, якщо на це надійде наказ президента Барака Обами.

Туреччина приєднається до будь-якої коаліції проти режиму Башара Асада, навіть якщо не буде офіційного рішення Радбезу ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

682