Останкінський суд Москви засудив співака Віталія Грачова (Вітаса) до штрафу у розмірі 100 тисяч рублів за застосування насильства до поліцейського.

Справа співака розглядалася в особливому порядку: він повністю визнав свою провину. Прокурор просив засудити підсудного до штрафу у розмірі 130 тисяч рублів.

Раніше Вітаса звинувачували також у погрозі вбивством москвичці Ользі Холодовій, проте у липні з нього зняли це звинувачення. Співак перебував під підпискою про невиїзд, повідомляє «Lenta.ru».

Суд долучив до справи листа діячів культури, які просили проявити поблажливість до Вітаса. Документ підписали співаки Юрій Антонов, Микола Басков, Олександр Маршал, Стас П'єха та співачки Валерія і Ані Лорак.

Встановлено, що 10 травня 2013 року Вітас з дружиною і дитиною гуляв по ВВЦ. У якийсь момент він сів в автомобіль і рушив з місця, зачепивши велосипедистку Холодову. У ході подальшого конфлікту Вітас з дружиною ображали поліцейських і свідків. Одного із поліцейських Вітас ударив ногою. Проходити огляд на сп'яніння співак відмовився.

Грачов приїхав до Москви з України у 1990-х роках, закінчивши неповну середню та музичну школи. Юнак, який володіє незвичайним фальцетом, почав виступати на каналі ТВ-6 і випустив кліп «Опера-2». В даний час Вітас гастролює по російській провінції та країнах ближнього зарубіжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

570