За фактом нападу на знімальну групу «Третього цифрового» телеканалу, що стався в Одесі, слідчим відділом Київського райвідділу міліції Одеси розпочато кримінальне провадження за ч. 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Про це повідомляє ГУМВС України в Одеській області.

«Вжитими заходами в скоєнні злочину викрито двох жителів іноземної держави, 1985 і 1993 р.н., які були затримані в порядку ст. 208 КПК України.

22 серпня затриманим було оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину. 23 серпня Київським районним судом міста Одеси підозрюваним обрано запобіжний захід - утримання під вартою. На період слідства вони перебуватимуть у слідчому ізоляторі міста Одеси», - наголошується в повідомленні.

Санкція інкримінованої їм статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Одесі затримано двох чоловіків, які напали 21 серпня на знімальну групу. Представники телеканалу на авто пересувалися по дорозі з одностороннім рухом. Назустріч їм, порушуючи Правила дорожнього руху, виїхав автомобіль «Тойота», заблокувавши рух транспорту. Двоє чоловіків каменем розбили скло в машині журналістів, після чого почали їм наносити тілесні ушкодження. Один з нападників при цьому погрожував ножем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196