Режим надзвичайної ситуації оголошено у Сан-Франциско (США) через наближення лісових пожеж, які загрожують паралізувати електричну інфраструктуру міста, передає в суботу телекомпанія NBC.

На даний момент вогняна стихія вирує в районі національного Йосемітського парку, приблизно за 200 кілометрів від Сан-Франциско. У зв'язку з пожежами були відключені дві з трьох діючих гідроелектростанцій, які живлять Сан-Франциско і його околиці. Пожежі знищили дев'ять приватних будинків. За даними на суботу, вогонь охопив 42 тисячі гектарів, з пожежами борються 2 тисячі вогнеборців, пише РІА «Новости».

Раніше губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив у деяких районах штату надзвичайний стан у зв'язку з пожежею. Указ губернатора дозволить більш широко задіяти фінансові ресурси і протипожежну техніку для боротьби з вогнем.

Лісові пожежі навколо Йосемітського парку, що входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, почалися в кінці минулого тижня. Вони загрожують кільком тисячам будівель. Через пожежу закрито один з трьох під'їздів до парку, сам парк поки відкритий для відвідувачів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573