Реалізація національних проектів, спрямованих на модернізацію та розвиток держави, сприятиме посиленню інвестиційної активності, переконаний Президент України Віктор Янукович.

Про це він сказав під час виступу на урочистих зборах з нагоди Дня Незалежності, повідомляє прес-служба Глави держави.
«Держава своєю політикою і проведенням національних проектів закладає макростимули для розвитку та інвестиційної активності», - сказав він.

Вдалим прикладом реалізації таких проектів Янукович назвав успішний досвід проведення Євро-2012, який підтвердив необхідність модернізації всієї національної інфраструктури. «Будівництво та реконструкція автомагістралей, залізниць, морських і річкових портів, аеропортів залишається пріоритетом державної політики», - підкреслив Президент.

Він зазначив, що основою для таких довгострокових капіталовкладень є стабільна національна валюта. «Це гарантує справедливий рівень винагороди за працю», - сказав він.

Глава держави також нагадав, що зараз реалізуються заходи, спрямовані на зміцнення «енергетичного суверенітету». Це диверсифікація джерел енергоносіїв, впровадження енергозберігаючих технологій, нарощування частки нетрадиційних та альтернативних паливних ресурсів.

Не менш важливими, на думку Януковича, є нова політика стимулювання зайнятості та сприятливі умови для впровадження високих технологій, які, у свою чергу, поступово відкривають шлях до успіху для сміливих, освічених молодих українців.

«Національні системи охорони здоров'я, соціального захисту, освіти та культури адаптуються до вимог європейських стандартів якості послуг, адресності та раціонального використання коштів», - зазначив Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222